Прецртавање кроја са шнита

Пре него што почнемо да кројимо пажљиво проучимо одабрани крој. Уочимо све појединости јер су оне јасно забележене тако да не можемо ни у чему погрешити ако их стрпљиво и пажљиво спроводимо.

Велику, чврсту подлогу прекријемо новинама да је не бисмо оштетили кад будемо прелазили точкићем за пробијање узорака преко кроја. Затим се испод шнита постави други чврсти папир и точкићем се прелази преко рубова сваког комада пазећи да се шнит не помери. На странама шнита налазе се слике и цртежи кројева које извлачимо, а бројеви и црта коју треба да вучемо су испод одговарајуће слике, будући да је на једном шниту сваки крој назначен посебним бројем и другачијом цртом.

Можемо то учинити и на други начин. Обојеном оловком поцртамо обрисе сваког дела кроја, а затим преко шнита ставимо провидну хартију и прекопирамо обојене линије.

Без обзира да ли крој вадимо точкићем или оловком, пре него што папир подигнемо, проверимо још једном да ли се у свему подудара са нацртом кроја у малом са стране шнита.

На копију треба обавезно пренети напомене забележене на кроју као што су «прелом тканине», «предња средина» «ушитак», џепове, бројеве за дужину, ознаке за рупице и слично. На крају тачно изрезати уцртани крој.